Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Svarbu
Blogas
news image
Siekiu tapti autoritetu sau ir kitiems

Mokinių parlamento prezidentas – komandos vedlys, svarbus ryšininkas tarp mokinių ir likusios mokyklos bendruomenės. Šiemet „Ąžuolyno“ gimnazija džiaugiasi nauja parlamento lydere. Praėjus mėnesiui po rinkimų ir debatų įkarščio, jų šurmulys nutilo, tačiau dar ne visi spėjo artimiau pažinti naująją prezidentę, todėl kviečiu pasinaudoti proga ir tai padaryti dabar!

Kaip save pristatytum „Ąžuolyno“ bendruomenei?
Esu Augustė Slauzgalvytė iš 2f, naujoji Mokinių parlamento prezidentė. Apskritai esu labai komunikabilus žmogus, mėgstu save išbandyti ir atskleisti per darbą ar bendravimą su kitais. Jaučiu, kad bendraudama su žmonėmis įkvepiu juos, o jie įkvepia mane.

Skaityti toliau...

Kaip manai, kaip tave apibūdintų draugai ir artimi žmonės?
Manau, kiti mane apibūdintų kaip labai organizuotą ir veiklų žmogų, pastebėtų, jog esu draugiška, pozityvi, palaikau savo draugus, tikriausiai, tai ir padeda man lengvai susibendrauti su kitais. Bendraklasiai vadina mane „klasės spinduliuku“, nes dažniausiai būnu linksma, su šypsena. Tačiau nemėgstu „perspausti“ su pozityvumu, suprantu, kada reikia pabūti santūriai.

„Ąžuolyne“ esi jau apie pusantrų metų, kokie tavo lūkesčiai buvo čia ateinant? Kaip vertini realų mokyklos gyvenimą?
Ateidama į „Ąžuolyną“ tikėjausi rimtumo, žinojau, jog tikrai teks padirbėti, tačiau tą krūvį atperka aplinka, čia esantys žmonės. Tikėjausi būti dalis bendruomenės, kuri ateina ne tuščiai praleisti laiką, o veikia tam, kad tobulėtų. Dabar, po pusantrų metų, galiu patvirtinti, kad mano lūkesčiai pasitvirtino: nors sunkumų būta, esu apsupta puikių žmonių.

Kas paskatino imtis Mokinių parlamento prezidento pareigų? Galbūt ateities planuose yra kitų su lyderyste susijusių tikslų?
Dar pirmaisiais metais per vieną pamoką keli parlamento nariai pristatė savo veiklą, jiems paprašius pasiūliau kelias idėjas, kurios jiems patiko, todėl mane pakvietė prisijungti – taip atsidūriau parlamente. Kandidatuoti į šį postą mane paskatino parlamente esantys žmonės ir, manau, visai ne be reikalo. Ateitį sieju su komunikacijomis, socialine veikla, todėl šios pareigos man yra puiki praktika vėlesniems darbams.

Kokia yra tavo mokyklos bendruomenės ir mokinių tarybos vizija? Kokių pakeitimų, pakoregavimų esi numačiusi per ateinančius dvejus metus?
Noriu, kad Mokinių parlamentas būtų ne tik dekoracijas karpanti grupė. Kadangi atstovaujame visai bendruomenei, siekiu, kad kiekvienas jos narys būtų išklausytas ir šitaip galėtume gerinti mokyklos atmosferą. Šiuo metu kaip tik dirbame su viena idėja, kuri prie to prisidės. O šiaip, parlamentą matau kaip komandą, kurioje palaikome šiltus ryšius tam, kad mums patiems būtų malonu čia leisti laiką.

Kaip manai, kokios tavo savybės tau padės mokyklos prezidentės poste?
Be lyderystės gyslelės nebūčiau pasiekusi šio posto, gebu neprisiimti visų darbų tik sau, paskirstau juos efektyviam įgyvendinimui ir, žinoma, esu kūrybinga, turiu daug puikių idėjų, kurias kartais sunku įgyvendinti, bet tam turiu savo komandą.

Kas tave motyvuoja ar įkvepia veikti, pavyzdžiui, kai ryte labai nesinori keltis, sunku prisiversti dirbti arba kyla abejonių dėl tam tikrų idėjų įgyvendinimo?
Turiu suvokimą, kad viską, ką darau, darau dėl savęs ir niekas kitas už mane to nepadarys, jaučiu atsakomybę atlikti savo darbus, nes visa tai man padės vėliau gyvenime. Debatų metu sakiau, jog neturiu autoriteto, tačiau arčiausiai jo man, turbūt, yra močiutė.

Kaip tau sekasi derinti darbą ir laisvalaikį? Kaip mėgsti praleisti savo laisvas valandas, kaip atsipalaiduoji?
Būna įvairiai, žaidžiu tinklinį 4-5 kartus per savaitę, todėl stengiuosi išnaudoti kiekvieną laisvą minutę darbams atlikti. Kartais tai pavyksta, o kartais tenka dirbti iki išnaktų, todėl šeštadieniais leidžiu sau negalvoti apie mokslus. Laisvalaikį mėgstu leisti arba sportuodama, arba su draugais.

Kokių neįprastų hobių, įpročių ar tikslų turi, apie kuriuos iš pirmo žvilgsnio kiti nė nepagalvotų, ir be kurių visai neįsivaizduotum savęs?
Labai mėgstu rašyti. Turiu knygą, kurioje kiekvieną dieną rašau savo mintis, o kartais iš jų gimsta eilės. Tai man padeda išsilieti, kai nenoriu girdėti kitų nuomonės apie mane kamuojančius dalykus.

Kokią mintį norėtum perduotum kitiems? Ko palinkėtum, galbūt, paskatintum ko nors imtis ar atkreiptum dėmesį į svarbų dalyką?
Prisipažinsiu, nemėgstu tokio tipo klausimų, nes pati dar jaučiuosi „nesusitupėjusi“, kad galėčiau į juos atsakyti. Bet šiuo metu pati bandau įsisavinti mintį, jog reikia pasitikėti savimi ir siekti savo tikslų, ne klausyti kitų nuomonės, o pirmiausiai pažinti save, todėl ir kitiems noriu to palinkėti.

Dėkojame Augustei už atvirumą ir nuoširdumą. Linkime sėkmės naujosiose pareigose ir tikimės, jog naujajai prezidentei pavyks palaikyti puikią bendruomenės ir parlamento dvasią, seksis įgyvendinti visas šaunias idėjas ir tobulėti kartu su likusiais ąžuolyniečias!

Agnė Žibaitė, 3c

Paskutinį kartą atnaujintas: 2023-03-12 20:29:58

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

Balandžio 16 d. Šilalėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių krepšinio 3x3 (gim. 2008 m. ir jaunesnių) tarpzoninės varžybos! Ten dalyvavo ir „Ąžuolyno” komanda, sudaryta iš pirmokų Naurio Jovaišo, Edeno Žilinsko, Emono Žilinsko ir Igno Leščiausko. Ši auksinė ąžuolyniečių komanda prieš tai jau nuskynė laurus pirmajame varžybų etape Klaipėdoje, taip pat jokių šansų savo varžovams nepaliko ir antrajame, Vakarų Lietuvos komandų, etape Tauragėje, o šįkart, varžydamiesi su Plungės, Šilalės ir Kėdainių stipriausiomis komandomis, ir vėl užtikrintai iškovojo pirmąją vietą bei pateko į finalinį visos Lietuvos etapą, kuriame sieks geriausios gimnazijos komandos titulo. Be galo didžiuojamės šiais mokiniais, kurie garsina mūsų mokyklos vardą visoje Lietuvoje, aukodami savo laisvą laiką ir energiją. Linkime jiems ir toliau užtikrintai žengti pergalės link!

2024-04-26 Autorius: Zigmantas Butkus
blog image

Pavasario sezonas gausus ne tik egzaminų ar kitų atsiskaitymų, bet ir sporto renginių!

Štai balandžio 13-ąją dieną Klaipėdoje vyko tradicinis ir kasmetinis Ekomaratonas. Jame tarp gausaus dalyvių būrio buvo ir mūsų gimnazijos atstovų: Aridas Simaitis, Antanas Sabulis, Žygimantas Juška ir fizinio ugdymo mokytojas Zigmantas Butkus. Maratono dalyviai turėjo bėgti 4,2 km ilgio trasa, besidriekusia miško takais ir takeliais, o norimą bėgti atstumą buvo galima pasirinkti savarankiškai. Galime pasidžiaugti, jog ąžuolyniečiams šiame bėgime pasisekė itin sėkmingai - visi pasiekė savo asmeninius rekordus: Antanas pirmąkart įveikė 21 kilometro - pusės maratono - distanciją, Aridas įveikė 29 kilometrus, mokytojas Zigmantas 33 kilometrus, o Žygimantas - net 38 kilometrų distanciją! Mokiniams tai buvo puiki nauja patirtis, džiaugiamės jų rezultatais ir linkime dar didesnių pasiekimų artėjančiame Vilties bėgime!

2024-04-26 Autorius: Zigmantas Butkus
blog image

Kovo 27 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre įvyko išskirtinis renginys – debatų prezentacija, kur aštuoni Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokai nagrinėjo itin aktualią šiandienos visuomenei temą: ar socialinės medijos daro daugiau naudos ar žalos?
Šie debatai buvo surengti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Redos Mačiukaitienės iniciatyva, siekiant supažindinti kitus miesto anglų kalbos mokytojus su debatų organizavimu, jų vykdymu ir svarba ugdymo procese. Tikslas buvo parodyti, kaip debatai gali tapti puikiu būdu lavinti mokinių kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo ir užsienio kalbų mokėjimo gebėjimus.

Skaityti toliau...

 

2024-04-10 Autorius: Ieva Daukantaitė, 3d
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas