Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Svarbu
Blogas
news image
Mykolas - „TeHydra” būgnininkas

Mykolas Navickas yra Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos 3 c klasės mokinys. Nuo pat mažų dienų muzika – jo gyvenimo dalis. Pirmiausia jis pradėjo groti pianinu, vėliau ėmė groti būgnais savo malonumui. Taip pat su savo bičiuliais Žygiu ir Mantvydu yra subūrę muzikos grupę, pavadinimu „TeHydra“.

Papasakok, kaip atradai muziką?

Aš į Klaipėdos „Ąžuolyną“ atėjau iš „Vydūno“ gimnazijos, kuri yra labiau su menais susijusi mokykla. „Vydūno“ gimnazijoje yra atrankos, kurių metu mokinius skirsto į muzikos arba dailės klases. Aš patekau į muzikos klasę ir nuo pat pirmos klasės privalėjau lankyti ir muzikos, ir choro pamokas. Kadangi gerai sekėsi, mokytoja pakvietė dainuoti į ansamblį. Nuo antros klasės galėjau pasirinkti instrumentus, kuriais noriu groti. Buvo smuikas, kanklės, pianinas ir fortepijonas. Mano tėvai, kurie susipažino chore ir abiems patinka muzika, pasiūlė man pasirinkti pianiną. Nors aš nemėgau juo groti, mokiausi tai daryti iki pat aštuntos klasės, kol išlaikiau egzaminą. Ir nuo aštuntos klasės vis į akiratį pakliūdavo būgnai ir aš pamenu, kaip abejodavau, ar reikėtų pradėti groti jais, ar ne. Bet tada, praeitą vasarą, mano klasės draugai - Žygis, kuris groja bosine gitara, ir Mantvydas, kuris groja būgnais, pakvietė mane į Žygio tėvų studiją, netoli Danės upės, pažiūrėti jųdviejų repeticijos. Po keleto dienų Mantvydas man parašė, kad nori išmokti groti gitara, ir paklausė, ar aš norėčiau išmokti groti būgnais. Ir tada galėtume groti trise. Aš sutikau ir nusipirkau savo pirmuosius elektrinius būgnus, o nuo rugpjūčio mėnesio pradėjau groti. Manau, didžiausią įtaką ir padarė mano draugas Žygis, su kuriuo mes pradėjome kalbėti apie muziką ir ją kurti.

Skaityti toliau...

 

Koks jūsų grupės pavadinimas ir ką dažniausiai grojate?

Mūsų trijų grupė vadinasi „TeHydra“. Kol kas kuriame muziką kokiems nors projektams, mokytojų užduotims, pvz, reikia kokiam nors filmukui garso takelio, mes sukuriam „gabalą“. Kartais atliekame pergrotus kūrinius ir panašiai, nes esame tik pradedančioji grupė.

Kokiuose konkursuose esate dalyvavę?

Na, mes dar nesame dalyvavę jokiame konkurse, mes pradėjome groti tik nuo rugpjūčio. Mūsų grupė yra koncertavusi du kartus mokykloje – per muzikos savaitę ir kai buvo trečiokų išlydėjimas į atostogas. Taip pat grojome Žygio tėvų studijoje jos atidarymo proga.

Ar nėra baimės lipant į sceną?

Yra, jaučiasi jauduliukas. Aš neseniai pradėjau groti ir būna, kad esu labai nepatenkintas savimi, pradedu galvoti, kad per mažai įdedu indėlio. Tačiau mes esame komanda, vienas kitą palaikome, nesipykstame, jei kas nors nepavyksta. Manau, kad pats jaudulys kyla iš neužtikrintumo savimi, tiek, kai einu ant scenos, tiek, kai groju pačioje studijoje.

Ar galvoji apie muzikos karjerą ateityje?

Manau, kad muzikos karjeros yra gana sunku siekti. Jei norėčiau studijuoti muziką, tai man reikėtų labai daug ko išmokti tiek iš muzikos teorijos, tiek iš papildomų pamokų muzikos mokykloje ir panašiai. O aš lankau „Ąžuolyno“ gimnaziją, kur mokausi nemažai kitų dalykų ir ne tiek daug laiko lieka mokytis muzikos. Jeigu aš kada nors suprasiu, kad mano noras groti daug didesnis nei dabar, tai aš, manau, stengsiuos ir mokysiuos. Bet šiuo metu per daug rimtai apie muziką negalvoju, kol kas tai yra tik hobis.

Kaip tau pavyksta suderinti muziką su mokslais?

Dabar nesiseka. Aš turiu 33 valandas pamokų per savaitę, tad muzikai laiko lieka per mažai. Pamenu vieną naktį prieš pamokas reikėjo parašyti pastraipą lietuvių kalbos pamokai, pasiruošti biologijos kontroliniam darbui ir kitos dienos koncertui. Tad pastraipą rašiau iki vakaro, tada biologiją pasimokiau iki dviejų ryto, po to pagrojau dar kokią valandą, tuomet vėl ketvirtą ryto atsiverčiau biologiją, pasitikrinimui, ar viską gerai moku. Penktą užverčiau vadovėlį, septintą atsikėliau ir ėjau į mokyklą. Tą gruodžio savaitę labai gerai atsimenu – buvo daug projektų tiek studijoje, tiek mokykloje, pamenu, laisvo laiko nebuvo.

Kaip manai, kodėl muzika yra naudinga pasauliui?

Aš manau, kad muzika yra nuostabus dalykas, apjungiantis žmones. Aš pats per muziką esu susiradęs daug pažįstamų, bendraminčių. Muzika tau leidžia išsilieti, jeigu būna prasta diena. Na, mano šeimoje tėtis ir mama vaikšto į koncertus, dažnai klausosi muzikos. Mūsų šeima mano, kad muzika turėtų skambėti fone - tave nuramintų, pakeltų nuotaiką, padėtų suprasti, kaip jaučiamės viduje. Žmonės per muziką gali parodyti savo charakterį, atsiskleisti.

Ko palinkėtum kitiems, kurie turi savo svajonių?

Palinkėčiau, nebijoti pamėginti to, ką nori, kad ir kaip atrodytų sunku. Bandyti, nes viskas prasideda nuo mažų žingsnelių. Palinkėčiau tiesiog žengti tuos pirmus žingsnius ir nepabijoti išmėginti save tokiuose dalykuose, o ne vėliau gailėtis, kad to nepadarei.

Smagu, kad Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje yra muzikalių mokinių, kaip Mykolas. Linkiu jam turėti daugiau laisvo laiko ir sėkmės toliau grojant! Ačiū už interviu.

Ieva Daukantaitė, 2d

 

 

Paskutinį kartą atnaujintas: 2023-03-08 09:08:41

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

Balandžio 16 d. Šilalėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių krepšinio 3x3 (gim. 2008 m. ir jaunesnių) tarpzoninės varžybos! Ten dalyvavo ir „Ąžuolyno” komanda, sudaryta iš pirmokų Naurio Jovaišo, Edeno Žilinsko, Emono Žilinsko ir Igno Leščiausko. Ši auksinė ąžuolyniečių komanda prieš tai jau nuskynė laurus pirmajame varžybų etape Klaipėdoje, taip pat jokių šansų savo varžovams nepaliko ir antrajame, Vakarų Lietuvos komandų, etape Tauragėje, o šįkart, varžydamiesi su Plungės, Šilalės ir Kėdainių stipriausiomis komandomis, ir vėl užtikrintai iškovojo pirmąją vietą bei pateko į finalinį visos Lietuvos etapą, kuriame sieks geriausios gimnazijos komandos titulo. Be galo didžiuojamės šiais mokiniais, kurie garsina mūsų mokyklos vardą visoje Lietuvoje, aukodami savo laisvą laiką ir energiją. Linkime jiems ir toliau užtikrintai žengti pergalės link!

2024-04-26 Autorius: Zigmantas Butkus
blog image

Pavasario sezonas gausus ne tik egzaminų ar kitų atsiskaitymų, bet ir sporto renginių!

Štai balandžio 13-ąją dieną Klaipėdoje vyko tradicinis ir kasmetinis Ekomaratonas. Jame tarp gausaus dalyvių būrio buvo ir mūsų gimnazijos atstovų: Aridas Simaitis, Antanas Sabulis, Žygimantas Juška ir fizinio ugdymo mokytojas Zigmantas Butkus. Maratono dalyviai turėjo bėgti 4,2 km ilgio trasa, besidriekusia miško takais ir takeliais, o norimą bėgti atstumą buvo galima pasirinkti savarankiškai. Galime pasidžiaugti, jog ąžuolyniečiams šiame bėgime pasisekė itin sėkmingai - visi pasiekė savo asmeninius rekordus: Antanas pirmąkart įveikė 21 kilometro - pusės maratono - distanciją, Aridas įveikė 29 kilometrus, mokytojas Zigmantas 33 kilometrus, o Žygimantas - net 38 kilometrų distanciją! Mokiniams tai buvo puiki nauja patirtis, džiaugiamės jų rezultatais ir linkime dar didesnių pasiekimų artėjančiame Vilties bėgime!

2024-04-26 Autorius: Zigmantas Butkus
blog image

Kovo 27 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre įvyko išskirtinis renginys – debatų prezentacija, kur aštuoni Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokai nagrinėjo itin aktualią šiandienos visuomenei temą: ar socialinės medijos daro daugiau naudos ar žalos?
Šie debatai buvo surengti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Redos Mačiukaitienės iniciatyva, siekiant supažindinti kitus miesto anglų kalbos mokytojus su debatų organizavimu, jų vykdymu ir svarba ugdymo procese. Tikslas buvo parodyti, kaip debatai gali tapti puikiu būdu lavinti mokinių kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo ir užsienio kalbų mokėjimo gebėjimus.

Skaityti toliau...

 

2024-04-10 Autorius: Ieva Daukantaitė, 3d
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas