Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Blogas
news image
 „Sėkmė pasiekiama ne vengiant kliūčių, o kliūčių dėka“

Kūryba mūsų gyvenime yra itin svarbi. Ja mes atskleidžiame savo mintis, troškimus ir emocijas. Aišku,  reikia atrasti tam laiko bei įkvėpimo. Taigi paėmiau interviu iš vieno mokinio, kuris nebijo išreikšti savo kūrybos žodžiais ir puikiai atranda laiko viskam. Tas mokinys -  Kristupas Linas Bernotas.

  1. Kas Tave įkvepia kurti?

 Potyriai, išgyvenimai, jausmai, visas gyvenimas… Juk žmogus kaip kempinė, iš pradžių viską į save sugeria, bet ateina metas, kai vis dėlto turi išsilieti… Vieni pyksta, rėkia, nervinasi, o kiti tai išreiškia per kūrybos meną…

  1. Be kūrybos ir mokyklos, ką dar veiki? Kaip spėji viską laiku atlikti?

Dirbu Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre, Meno rinkodaros tarnyboje… Mano manymu, svarbiausia gyvenime kiekvieną dieną, valandą susidėlioti prioritetus taip, kad spėtum nuveikti viską, ką planavai. Be mokyklos, darbo, kūrybos, mėgstu mokytis kalbų, šiuo metu mokausi hebrajų kalbos, tikiuosi, išmoksiu. :) Taip pat dievinu keliavimą…

Skaityti toliau...

 

  1. Kokias šalis esi aplankęs? Kas paliko didžiausią įspūdį?

 Lenkiją, Slovakiją, Čekiją, Austriją, Vokietiją, Italiją ir dar daug kitų, tačiau artimiausia šalis širdžiai Izraelis, man ten labai patiko.

  1. Ar keliaudamas ir atrasdamas vis kažką nauja bandai pritaikyti tai savo kūryboje?

 Kaip jau minėjau, mano kūryba susideda iš gyvenimo potyrių,  tad tai tikrai atsispindi mano darbuose.

  1. Kaip sekasi mokytis kalbų? Kokias kalbas moki ar žadi išmokti?

 Gerai… Moku anglų, rusų, vokiečių kalbas. Mokausi hebrajų… Kokias norėčiau išmokti, parodys laikas...

  1. Ar planuoji kurti ir kitomis kalbomis?

Išties dažnai mintyse skraido noras rašyti rusiškas eiles, bet, matyt, dar ne laikas, kad natūraliai neišeina…

  1. Ar turi savo herojų, žmogų, į kurį lygiuojiesi?

Taip. Ar yra tokių, kurie neturi?:) Tiesą sakant, turiu net ne vieną… Dažniausiai kiekvienai sričiai, kuria domiuosi, išsirenku po autoritetą. Man tai išeina natūraliai.

  1. Ar ateityje žadi tęsti savo kūrybą?

 Kadangi besąlygiškai tikiu likimu, tai atsakysiu taip - kaip likimas lems…  Juk kaip ten sakoma: „Žmogus planuoja, o Dievas juokiasi”, aš pakeisčiau šią frazę: „Žmogus planuoja, o likimas juokiasi”.

  1. Kuris iš Tavo eilėraščių labiausiai atspindi tave?

 Oi, kūrėjui visi jo kūriniai, darbai yra tarsi jo vaikai, tad visus myliu ir branginu beveik vienodai. Tačiau ypatingiausi man eilėraščiai apie karalienę Luizę – „Luizės malda” ir „Luizės rauda”, jie man be galo daug reiškia.

  1. Kiek laiko Tau užtrunka parašyti eilėraštį?

Labai įvairiai, nuo 10 minučių iki kelių dienų… Būna, žodžiai liejasi kaip smėlis, tarp delnų byrantis, o būna tenka stipriai įsijausti, kad gautum kokybišką rezultatą. Manau, tai nuo nuotaikos priklauso, o gal nuo idėjos…

  1. Kokį eilėraštį paskelbsi artimiausiu metu?

Šiuos „techninius” dalykus tvarko ir eilėraščius publikuoja mano be galo gerbiama, mylima lietuvių kalbos mokytoja, galbūt net pavadinčiau ją savo  „prodiusere” Rita Babraitienė.  Tad tik ji galėtų atskleisti, koks kitas eilėraštis išvys dienos šviesą, aš į tuos reikalus nelendu, man užtenka pasidžiaugti rezultatu, išvydus savąsias eiles, viešai paskelbtas.

  1. Ką patartum jaunajam kūrėjui?

Stiprybės, atsidavimo ir jausmo bei nebijojimo eiti savu keliu nepaisant kitų. Juk sakoma: „Šunys loja - karavanas eina, šunų daug - karavanas vienas”. Tik svarbu netapti aklam bei pajusti, kai pradedi eiti klystkeliais, suprasti, kad  galbūt ta kritika, kuria abejojai, yra verta tavo dėmesio.

  1. Kaip vertini save kaip poetą?

 Nesu aš joks poetas…  Tačiau didesnio mano kritiko už mane patį turbūt neatsiras.

  1. Ką Tau reiškia kūryba?

 Tai savęs išreiškimas, atsidavimas, natūralumas, savęs realizavimas. Tai toks man dar neištyrinėtas, tamsus vanduo, kad aš į jį neriu aklai…

  1. Kodėl nusprendei skelbti savo kūrybą?

 Išties ilgai „laužiausi” ir net negalvojau apie jokį publikavimą, tačiau galų gale pasiryžau šiam šuoliui asmeninės kūrybos kelyje. Kada daugiau, jeigu ne dabar!?

  1. Kiek girdėjau, ne visiems tavo eilėraščiai patinka. Ką Tu apie tai manai?

Juk ir man toli gražu ne viskas patinka. Visi mes turim savo skonį, savo meno įsivaizdavimą, tad net nesusimąstau, kaip kažkas gali patikti visiems. Tuo labiau, jeigu tu kuri kažką kitokio, kažką ne visai įprasto ir tikiesi, kad tai patiks visiems, - esi kvailas.

  1. Dauguma poetų skiria savo eilėraščius žmonėms, kurie yra jiems ypatingi. Ar Tu vienas iš jų?

 Taip. O kaip kitaip? Jei kuri dėl nieko, tai ir išeina niekas… Tokią kūrybą aš apibūdinu šitaip: „Apie viską ir apie nieką.”

Dija Adomaitytė, 1d

Paskutinį kartą atnaujintas: 2019-03-26 15:40:50

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

Kovo 27 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre įvyko išskirtinis renginys – debatų prezentacija, kur aštuoni Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokai nagrinėjo itin aktualią šiandienos visuomenei temą: ar socialinės medijos daro daugiau naudos ar žalos?
Šie debatai buvo surengti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Redos Mačiukaitienės iniciatyva, siekiant supažindinti kitus miesto anglų kalbos mokytojus su debatų organizavimu, jų vykdymu ir svarba ugdymo procese. Tikslas buvo parodyti, kaip debatai gali tapti puikiu būdu lavinti mokinių kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo ir užsienio kalbų mokėjimo gebėjimus.

Skaityti toliau...

 

2024-04-10 Autorius: Ieva Daukantaitė, 3d
blog image

Viltė Pociūtė - 1f klasės „Ąžuolyno“ gimnazijos moksleivė. Viltė nuo pat vaikystės domisi menu, užsiima tapyba. Savo puikiu talentu nusprendė pasidalinti ir su gimnazijos bendruomene. Originalų Viltės kūrinį galime rasti mokyklos skaitykloje - ten visą sieną puošia spalvų išmargintas piešinys. Artimiau susipažinkime su Vilte ir jos požiūriu į pasaulį.

Kaip apibūdintum save? Kaip Tave mato šeima, artimieji? 
Manau, save apibūdinčiau kaip žmogų-chameleoną. Esu gan nepastovus žmogus, visada prisitaikau prie aplinkos, kurioje esu, ir turiu begalę pomėgių. Esu kūrybiška, visas mano gyvenimas mažiau ar daugiau susijęs su menais. Esu perfekcionistė, mėgstu, kai viskas yra taip, kaip suplanavau, bet labai dažnai taip nenutinka ir tenka suktis iš padėties. Tada pasimato mano vidinis lyderis, kurį bandau nuslėpti, nes taip dažnai pamirštu žmones, esančius šalia, jų jausmus, be to, būdama lyderio pozicijoje pati žeidžiu save.  Manau, šeima ar draugai mane apibūdintų panašiai.

Skaityti toliau...

2024-04-08 Autorius: Brigita Drungilaitė, 4d
blog image

Kovo 28 dieną dramos būrelį lankančios „Ąžuolyno“ gimnazijos pirmokės viešėjo Klaipėdos Vydūno gimnazijoje. Merginos 1-4 teatro klasių mokiniams pristatė teatralizuotas sakmes apie laumes. Mažiesiems pasirodymas labai patiko. Šventė buvo skirta Teatro dienai paminėti.

2024-04-02 Autorius: Auksė Naujokienė
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas