Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Svarbu
Blogas
news image
„Pabaikime vienas prieš kitą maivytis ir gyvenkime paprastai, nuoširdžiai“

Šiemet tradicinę rubriką „Nauji veidai“ pradėsime pokalbiu su prie Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokytojų kolektyvo prisijungusia pirmų klasių kuratore Vilma Mažeikiene. Manau, daugelis mokyklos koridoriuose spėjote pastebėti išskirtiniu stiliumi pasižyminčią mokytoją. Norinčius daugiau sužinoti apie šią asmenybę kviečiu skaityti šį interviu.

  • Kokios gyvenimo aplinkybės lėmė, kad pasirinkote garbingą mokytojo profesiją?
  • Mama pageidavo, esu iš mokytojų giminės. Aš pati nenorėjau būti mokytoja, norėjau būti šokių vadovė, nes daug metų šokau.
  • Kodėl dabar esate būtent čia, „Ąžuolyno“ gimnazijoje?
  • Gyvenime norėjosi didelių pokyčių. Dirbau 29 metus Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje, bet viduje pradėjo kažko trūkti. Vieną dieną balkone su drauge kalbėjomės ir svarstėme, ką aš norėčiau veikti. Supratau, kad noriu dalintis patirtimi su vyresniais mokiniais, ir po pusmečio sulaukiau kvietimo.

Skaityti toliau...

 

 

 

  • Ko tikėjotės/tikitės atėjusi dirbti į „Ąžuolyno“ gimnaziją? Praėjo jau keli šių mokslo metų mėnesiai ir galima paklausti, ar realybė atitinka turėtus lūkesčius?
  • Gyvenime labai noriu išmokti gyventi be lūkesčių, nes jie dažnai nuvilia, neišsipildo ir skaudina. Nenorėjau eiti lengvesniu keliu. Kai būna sunku, patikrinu save klausdama, ar noriu atgal. Kol kas atsakymas - ne. Nors dienos įvairios kaip kalneliai. Čia ateidama maniau, kad bus lengviau užmegzti kontaktą su mokiniais, man reikia žmonių, kurie kalba. Manau, dar reikia laiko prisibelsti prie kalbančių širdžių.
  • Pabandykite įsivaizduoti save ne mokytojo „kailyje“. Ką veiktumėte gyvenime šiuo metu, jei nebūtumėte mokytoja?
  • Man kolegos visada sakydavo, ką tu čia veiki mokykloje, eik į mados pasaulį. Tai, manau, ten ir būčiau. Arba dabar gyvenčiau Indijoje, Balio saloje ir turbūt siūčiau.
  • Koks mokinių poelgis Jus pradžiugino/pradžiugintų, o gal jau buvo toks, kuris privertė nusišypsoti ar net nusijuokti?
  • Mane visada žavi atvirumas ir nuoširdumas. Suprantu, kad visi mėgstame kaukes, bet geriau būti atviriems. Mokslo metų pradžioje vienas vaikinas buvo nedrausmingas, reikalavo dėmesio ir aš jo paklausiau, ką man reiktų padaryti, kad tu manęs klausytum. Jis atsakė: „Reikia mane mylėti.“
  • Paatviraukite, koks yra Jūsų keistas charakterio bruožas, be kurio neįsivaizduojate savęs?
  • Man gyvenime svarbus kitoniškumas. Norisi išsiskirti, kitaip mąstyti nei visi, užsiimti neįprasta veikla, bendrauti su išsiskiriančiais žmonėmis. Patinka sudrebinti aplinką.
  • Įdomu ir smalsu sužinoti, ką mėgstate veikti laisvalaikiu ir gal turite kokių nors neįprastų ritualų?
  • Mano laisvalaikis labai įvairus, turiu keletą veiklų, kurios mane žavi. Jau 13 metų mano gyvenime yra joga, po to atsirado Tai Či ir argentinietiškas tango. Pradėjus praktikuoti joga mano namuose atsirado smilkalai, žvakės ir žiemos metu neįsivaizduoju vakarų be jų kvapo. Mano laisvalaikis ir ritualai susiję su Rytų kultūra, nors niekada nesu buvusi nei vienoje Rytų šalyje.
  • Ką norėtumėte palinkėti „Ąžuolyno“ bendruomenės nariams, kolegoms mokytojams bei moksleiviams?
  • Norėčiau palinkėti autentiškumo, atvirumo ir supratingumo. Pabaikime vienas prieš kitą maivytis ir gyvenkime paprastai, nuoširdžiai.
  • Kokia Jūsų gyvenimo citata, mintis, kuria paprastai vadovaujatės gyvenime?
  • Kiekvienas žmogus mano gyvenime palieka žymę. Labiausiai įstrigusi mano draugo mintis, kuri tinka visoms nuotaikoms: „Ir tai praeis.“

 

Dėkojame mokytojai už atvirus bei nuoširdžius atsakymus. Buvo įdomu susipažinti su išskirtine asmenybe. Mokytojai yra žmonės, linkintys tik gero savo mokiniams. Ir juos pralinksmina paprasčiausias atvirumas ir nuoširdumas. Tad visi nepamirškime to skleisti kitiems.

Gustė Pocevičiūtė, IIE

Paskutinį kartą atnaujintas: 2021-11-19 08:49:06

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

Balandžio 16 d. Šilalėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių krepšinio 3x3 (gim. 2008 m. ir jaunesnių) tarpzoninės varžybos! Ten dalyvavo ir „Ąžuolyno” komanda, sudaryta iš pirmokų Naurio Jovaišo, Edeno Žilinsko, Emono Žilinsko ir Igno Leščiausko. Ši auksinė ąžuolyniečių komanda prieš tai jau nuskynė laurus pirmajame varžybų etape Klaipėdoje, taip pat jokių šansų savo varžovams nepaliko ir antrajame, Vakarų Lietuvos komandų, etape Tauragėje, o šįkart, varžydamiesi su Plungės, Šilalės ir Kėdainių stipriausiomis komandomis, ir vėl užtikrintai iškovojo pirmąją vietą bei pateko į finalinį visos Lietuvos etapą, kuriame sieks geriausios gimnazijos komandos titulo. Be galo didžiuojamės šiais mokiniais, kurie garsina mūsų mokyklos vardą visoje Lietuvoje, aukodami savo laisvą laiką ir energiją. Linkime jiems ir toliau užtikrintai žengti pergalės link!

2024-04-26 Autorius: Zigmantas Butkus
blog image

Pavasario sezonas gausus ne tik egzaminų ar kitų atsiskaitymų, bet ir sporto renginių!

Štai balandžio 13-ąją dieną Klaipėdoje vyko tradicinis ir kasmetinis Ekomaratonas. Jame tarp gausaus dalyvių būrio buvo ir mūsų gimnazijos atstovų: Aridas Simaitis, Antanas Sabulis, Žygimantas Juška ir fizinio ugdymo mokytojas Zigmantas Butkus. Maratono dalyviai turėjo bėgti 4,2 km ilgio trasa, besidriekusia miško takais ir takeliais, o norimą bėgti atstumą buvo galima pasirinkti savarankiškai. Galime pasidžiaugti, jog ąžuolyniečiams šiame bėgime pasisekė itin sėkmingai - visi pasiekė savo asmeninius rekordus: Antanas pirmąkart įveikė 21 kilometro - pusės maratono - distanciją, Aridas įveikė 29 kilometrus, mokytojas Zigmantas 33 kilometrus, o Žygimantas - net 38 kilometrų distanciją! Mokiniams tai buvo puiki nauja patirtis, džiaugiamės jų rezultatais ir linkime dar didesnių pasiekimų artėjančiame Vilties bėgime!

2024-04-26 Autorius: Zigmantas Butkus
blog image

Kovo 27 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre įvyko išskirtinis renginys – debatų prezentacija, kur aštuoni Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokai nagrinėjo itin aktualią šiandienos visuomenei temą: ar socialinės medijos daro daugiau naudos ar žalos?
Šie debatai buvo surengti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Redos Mačiukaitienės iniciatyva, siekiant supažindinti kitus miesto anglų kalbos mokytojus su debatų organizavimu, jų vykdymu ir svarba ugdymo procese. Tikslas buvo parodyti, kaip debatai gali tapti puikiu būdu lavinti mokinių kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo ir užsienio kalbų mokėjimo gebėjimus.

Skaityti toliau...

 

2024-04-10 Autorius: Ieva Daukantaitė, 3d
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas