Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Blogas
news image
Biologijos mokytoja: „Jei laimėčiau 3 milijonus, tikrai nusipirkčiau elektromobilį“

Šiemet mūsų gimnazijos bendruomenę papildė nauja biologijos mokytoja Ieva Šiaulienė. Manau, visiems būtų įdomu geriau pažinti mokytoją ne tik kaip pedagogę, bet ir kaip asmenybę, kokios nematome mokykloje, ir daugiau sužinoti apie jos kelią iki šio darbo mūsų gimnazijoje. Tad nusprendžiau pakalbinti naująją mokytoją, kuri maloniai sutiko atsakyti į keletą klausimų ir atskleisti įdomių faktų apie save.

Ar biologija buvo jūsų mėgstamiausias dalykas mokykloje?
Ne. Tikrai nebuvo mėgstamiausias dalykas - man labiausiai patiko fizika. Nes, manau, čia priklausė gal nuo to, koks mokytojas mokė, tai su biologija, reikia pripažinti, na, nepasisekė. (juokiasi)

 Apie kokią profesiją svajojote mokykloje?
Aš visą laiką žinojau, kad dirbsiu kokioje medicinos srityje: ar laboratorijoje, ar būsiu gydytoja, bet žinojau, kad būsiu būtent su medicina susijusi.

Kodėl nusprendėte pasukti biologijos mokslų keliu?
Man atrodė, kad kas gali būti įdomiau nei tai, kai tu žinai daug apie savo kūną, kaip jis veikia, bei gali paaiškinti, kodėl nutinka daug įdomių dalykų būtent su tavimi. Ir dėl to, kad tu žinai, yra labai smagu.

>>>

 

Kas sunkiausia mokytojo darbe, kas labiausiai patinka?
Sunkiausia tai turbūt yra tas visas popierizmas. Reikia prisipažinti, aš su tais mokyklos popieriais buvau adaptuota (juokiasi). Kol aš programas užpildžiau, kol instruktažus susirinkau... Tai tas yra toks nematomas juodas darbas ir tie popieriai, kurių niekam nereikia, prie mokinių gerovės neprisideda. Ir, aišku, sunku yra klasę valdyti, galbūt tikiesi, kad visiems bus čia įdomu, kad visiems patiks, bet taip tikrai nebūna ir suvaldyti 30 sėdinčių mokinių sunku - pagarba tiems mokytojams, kurie sugeba tą padaryti nepriekaištingai.
O gal smagiausia dalis, kai sulauki tokių situacijų, kaip neseniai buvo. Mokinys sako: ,,Mokytoja, aš pradėjau skaityti etiketes ant maisto produktų''. Tada supranti, kad tavo darbas nenuėjo šuniui ant uodegos. Na, ir man asmeniškai patinka pamokoms ruoštis: galvoti, ką čia įdomaus papasakoti, kaip pritraukti prie to gyvenimo, visokių užduočių sugalvoti.

Iš biologijos daug žinote, ką reikėtų valgyti, o ko ne, kaip dažnai judėti ir t.t.. Ar dažnai tai pritaikote savo kasdienybėje?
Taip, pritaikau. Mes, mano šeima žiūrim, ką valgom ir aš savo vaikus to mokau. Ir mano pirmokė dukra žino, kodėl to geriau nevalgyti ir kas laukia ateity. Dėl judėjimo – irgi, aišku, nesam sportininkai, bet turim visi paspirtukus, turim visi riedučius ir vasarą iš tikrųjų stengiamės kuo daugiau judėti, kad būtume sveikesni.

Kokios žmogaus savybės jums svarbiausios?
Gebėjimą išlikti humaniškam visose situacijose. Nesusireikšminimas,  humaniškumas, gebėjimas priimti kitokį gyvenimo būdą ir nesmerkti žmogaus už tai, kad jis kitaip pasirinko nei tu, tai tokia visapusė pagarba.

Ką darytumėte, jei laimėtumėt 3 milijonus?
Tikrai nusipirkčiau elektromobilį, dar dviratį nusipirkčiau gerą, nes dabar tokį ,,dardalą‘‘ turiu ir... investuočiau.

Ar turite savo mėgstamiausią frazę?
Šiam darbe tai bandysiu naują frazę susigalvoti. Dabar nežinau, nes dar tik pradėjau dirbti ir tos frazės dar nėra (juokiasi).

Kokia būtų jūsų profesija, jei nebūtų medicinos mokslų?
Tai aš, greičiausiai, jeigu nebūčiau stojusi į molekulinę biologiją, tai būčiau pasirinkusi fiziką, nes turėjom nerealią mokytoją. Ji tokią tą meilę fizikai sugebėjo parodyti, kad būčiau tikrai stojusi į fiziką.

 

Paskutinį kartą atnaujintas: 2018-10-04 22:57:32

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

Kovo 27 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre įvyko išskirtinis renginys – debatų prezentacija, kur aštuoni Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokai nagrinėjo itin aktualią šiandienos visuomenei temą: ar socialinės medijos daro daugiau naudos ar žalos?
Šie debatai buvo surengti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Redos Mačiukaitienės iniciatyva, siekiant supažindinti kitus miesto anglų kalbos mokytojus su debatų organizavimu, jų vykdymu ir svarba ugdymo procese. Tikslas buvo parodyti, kaip debatai gali tapti puikiu būdu lavinti mokinių kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo ir užsienio kalbų mokėjimo gebėjimus.

Skaityti toliau...

 

2024-04-10 Autorius: Ieva Daukantaitė, 3d
blog image

Viltė Pociūtė - 1f klasės „Ąžuolyno“ gimnazijos moksleivė. Viltė nuo pat vaikystės domisi menu, užsiima tapyba. Savo puikiu talentu nusprendė pasidalinti ir su gimnazijos bendruomene. Originalų Viltės kūrinį galime rasti mokyklos skaitykloje - ten visą sieną puošia spalvų išmargintas piešinys. Artimiau susipažinkime su Vilte ir jos požiūriu į pasaulį.

Kaip apibūdintum save? Kaip Tave mato šeima, artimieji? 
Manau, save apibūdinčiau kaip žmogų-chameleoną. Esu gan nepastovus žmogus, visada prisitaikau prie aplinkos, kurioje esu, ir turiu begalę pomėgių. Esu kūrybiška, visas mano gyvenimas mažiau ar daugiau susijęs su menais. Esu perfekcionistė, mėgstu, kai viskas yra taip, kaip suplanavau, bet labai dažnai taip nenutinka ir tenka suktis iš padėties. Tada pasimato mano vidinis lyderis, kurį bandau nuslėpti, nes taip dažnai pamirštu žmones, esančius šalia, jų jausmus, be to, būdama lyderio pozicijoje pati žeidžiu save.  Manau, šeima ar draugai mane apibūdintų panašiai.

Skaityti toliau...

2024-04-08 Autorius: Brigita Drungilaitė, 4d
blog image

Kovo 28 dieną dramos būrelį lankančios „Ąžuolyno“ gimnazijos pirmokės viešėjo Klaipėdos Vydūno gimnazijoje. Merginos 1-4 teatro klasių mokiniams pristatė teatralizuotas sakmes apie laumes. Mažiesiems pasirodymas labai patiko. Šventė buvo skirta Teatro dienai paminėti.

2024-04-02 Autorius: Auksė Naujokienė
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas