Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Blogas
news image
„Be muzikos neįsivaizduoju savo ateities“

Šiais mokslo metais gimnazijos mišriam chorui „Atžalynas“ ėmė vadovauti muzikos mokytoja metodininkė Jolanta Vyšniauskienė. Norėdama artimiau pažinti ir bendruomenei pristatyti šią talentingą mokytoją, pakalbinau ją.

  1. Kodėl pasirinkote būtent muzikos kelią?

Muzikuoti pradėjau labai anksti. Pamenu, kaip dar sunkiai tardama žodžius, užsilipusi ant kėdės, namuose traukdavau: ,,Šoka basos raganaitės...“ Darželyje ir mokykloje nuolat dainuodavau, dalyvaudavau konkursuose kaip solistė.  Lankiau muzikos mokyklą, liaudiškos muzikos kapelą, folklorinį ansamblį, taigi muzika lydėjo mane kasdien. Vėliau supratau, kad be JOS neįsivaizduoju savo ateities.

  1. Ar muzika visada buvo pirmoje vietoje, o gal kažką mėgote labiau nei muziką ir norėjote sieti su tuo gyvenimą?

Muzika visada buvo pirmoje vietoje. Buvau stropi mokinė ir labai patiko kalbos (lietuvių,     vokiečių), vienu metu planavau tapti vokiečių kalbos mokytoja, tačiau ,,nugalėjo“ muzika.

Toliau...

  1. Kokiais instrumentais jau grojate, o kokiais dar norėtumėte išmokti, jei turėtumėte galimybę? Kodėl?

Daugiausia groju pianinu, tai mano darbo įrankis. Laisvalaikiu kartais akompanuoju sau gitara. Muzikos mokykloje grojau smuiku, studijuodama išbandžiau kankles, akordeoną, dūdelę. Vis dėlto mano prioritetas – vokalinė muzika, o žmogaus balsas – gražiausias instrumentas.

  1. Koks koncertas jums paliko didžiausią įspūdį?

Labai mėgstu lankytis koncertuose, ypač klasikinės, chorinės muzikos. Daug koncertų yra sužavėję. Paskutinis, palikęs puikų įspūdį, -  Lietuvoje geriausiu pripažinto choro ,,Bel Canto“ ir jų draugų  iš Švedijos ,,Sofia Vokalensemble“   koncertas ,,Open to the World“.  Koncerte skambėjo šiuo metu pasaulyje ypač populiaraus norvegų kompozitoriaus Ola Gjeilo muzika.

  1. Ar norėtumėte padalyvauti televiziniame muzikiniame projekte? Kodėl? Ar žiūrite tokius projektus?

Televizijos žiūrėti nemėgstu, nebent žinias, gerą filmą, laidas apie gamtą. TV projektai  manęs nežavi, vertinu juos kaip komercinius, masinius renginius, kurie turi savo kainą. Jauniems žmonėms, manau, jie padeda tapti žinomiems, populiariems, bet tai daugiau pop kultūra. Pati juose dalyvauti nenorėčiau. Esu gavusi pasiūlymą dalyvauti ,,Chorų karuose“, kurio dėl šeimyninių aplinkybių, nepriėmiau.

  1. Girdėjau, nepaisant didžiulio skaičiaus mūsų gimnazijos choristų, dar turite ir 3 savo vaikus. Kaip spėjate skirti laiko kiekvienam?

Visą gyvenimą esu aktyvus žmogus, stengiuosi visur suspėti, ir, manau, kad kol kas man sekasi. Labai myliu savo darbą, todėl tai nėra našta. Vaikais rūpintis man padeda vyras, pasidaliname darbus. Stengiuosi planuoti dienotvarkę, numatyti ,,ėjimus“ į priekį.

  1. Ar norėtumėte, kad jūsų atžalos sektų jūsų pėdomis, o gal tai jau tapo realybe? Auginu du sūnus, trylikos Julių ir aštuonerių Nojų – abu jie aktyvūs sportininkai,  žaidžia futbolą,  domisi robotika. Julius dvejus metus lankė muzikos mokyklą, grojo klarnetu, tačiau muzika visiškai ,,neprilipo“, o Nojus laisvalaikiu groja gitara, nors ir neskiria tam daug dėmesio.  Penkiametei dukrai Gabijai  labai patinka menai. Ji piešia, dainuoja, šoka. Galbūt ir ateityje vystys savo pomėgius. Kiekvienas vaikas turi atrasti tokias veiklas, kurios jam pačiam patinka, tuomet nereikia jų nei motyvuoti, nei liepti, viskas vyksta savaime. Man svarbiausia, kad mano vaikai būtų užimti ir prasmingai leistų laisvalaikį. O muzika, tikiuosi, irgi ras vietą jų gyvenime.
  2. Kaip galėtumėte paskatinti tuos, kurie bijo atskleisti savo talentą dėl vadinamos „scenos baimės“?  

Scenos baimė yra normalus dalykas. Ją jaučia ir išgyvena kiekvienas būdamas scenoje. Tam reikalingi įgūdžiai ir didžiulis noras būti joje. Emocijos po pavykusių koncertų ,,atperka“ visą jaudulį ir suteikia pasitikėjimo savo jėgomis. Ne kiekvienam lemta tapti solistu, bet poreikį save realizuoti scenoje galima įgyvendinti per kolektyvines veiklas. Tam puikiai tinka choras, ansambliai ir pan.

  1. Nemažai žmonių yra linkę manyti, kad teatras, muzika, dailė bei kitos menų šakos jiems nėra reikalingos, tad dažnai kelia klausimą : „Kur aš tai panaudosiu?“. Kokį vaidmenį, jūsų manymu, menas užima žmogaus gyvenime?

Mano nuomone, tai svarbi žmogaus gyvenimo dalis, kuri atspindi visuomenės sąmoningumą, poreikius, vertybes, daro įtaką  žmogaus intelektui. Jei nebūtų meno, žmogaus gyvenimas mažai kuo skirtųsi nuo  gyvūnijos pasaulio. Žinoma,  negali visi būti menininkais ir  jį kurti,  tačiau, norint tapti visapusiškai išsilavinusiu ir dvasingu žmogumu,  būtina lankytis spektakliuose, koncertuose, parodose, t.y. tapti išsilavinusiu meno vartotoju. Įvairiausių profesijų žmonės, norėdami atsipalaiduoti, praturtinti savo kasdienybę, dalyvauja saviveikliniuose kolektyvuose, dainų šventėse ir kituose renginiuose.

  1. Ką dar mėgstate veikti laisvalaikiu?

Laisvalaikiu mėgstu keliauti, lankytis renginiuose, iškylauti gamtoje su šeima, skaityti.

  1. Vieta, kuri leidžia pamiršti visus rūpesčius ir pabėgti nuo kasdienybės?

Kelionės.

  1. Svajonių šalis, kurią norėtumėte aplankyti, o gal jau ją aplankėte ir norėtumėte ten nukeliauti dar kartą?

Kiekviena kelionė į ten, kur dar nesu buvusi, man yra svajonių kelionė. Linkiu sau, kad jų būtų kuo daugiau.

 

Paskutinį kartą atnaujintas: 2018-06-15 00:02:42

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

Kovo 27 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre įvyko išskirtinis renginys – debatų prezentacija, kur aštuoni Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokai nagrinėjo itin aktualią šiandienos visuomenei temą: ar socialinės medijos daro daugiau naudos ar žalos?
Šie debatai buvo surengti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Redos Mačiukaitienės iniciatyva, siekiant supažindinti kitus miesto anglų kalbos mokytojus su debatų organizavimu, jų vykdymu ir svarba ugdymo procese. Tikslas buvo parodyti, kaip debatai gali tapti puikiu būdu lavinti mokinių kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo ir užsienio kalbų mokėjimo gebėjimus.

Skaityti toliau...

 

2024-04-10 Autorius: Ieva Daukantaitė, 3d
blog image

Viltė Pociūtė - 1f klasės „Ąžuolyno“ gimnazijos moksleivė. Viltė nuo pat vaikystės domisi menu, užsiima tapyba. Savo puikiu talentu nusprendė pasidalinti ir su gimnazijos bendruomene. Originalų Viltės kūrinį galime rasti mokyklos skaitykloje - ten visą sieną puošia spalvų išmargintas piešinys. Artimiau susipažinkime su Vilte ir jos požiūriu į pasaulį.

Kaip apibūdintum save? Kaip Tave mato šeima, artimieji? 
Manau, save apibūdinčiau kaip žmogų-chameleoną. Esu gan nepastovus žmogus, visada prisitaikau prie aplinkos, kurioje esu, ir turiu begalę pomėgių. Esu kūrybiška, visas mano gyvenimas mažiau ar daugiau susijęs su menais. Esu perfekcionistė, mėgstu, kai viskas yra taip, kaip suplanavau, bet labai dažnai taip nenutinka ir tenka suktis iš padėties. Tada pasimato mano vidinis lyderis, kurį bandau nuslėpti, nes taip dažnai pamirštu žmones, esančius šalia, jų jausmus, be to, būdama lyderio pozicijoje pati žeidžiu save.  Manau, šeima ar draugai mane apibūdintų panašiai.

Skaityti toliau...

2024-04-08 Autorius: Brigita Drungilaitė, 4d
blog image

Kovo 28 dieną dramos būrelį lankančios „Ąžuolyno“ gimnazijos pirmokės viešėjo Klaipėdos Vydūno gimnazijoje. Merginos 1-4 teatro klasių mokiniams pristatė teatralizuotas sakmes apie laumes. Mažiesiems pasirodymas labai patiko. Šventė buvo skirta Teatro dienai paminėti.

2024-04-02 Autorius: Auksė Naujokienė
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas