Navigacija

Sveika Neringa, 2023!
Renginiai Rugsėjo 16, 2023
Blogas
news image
Solvita Dimienė: „Niekada nesakyk – niekada“

Šiemet prie Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokytojų kolektyvo prisijungė nauja geografijos mokytoja Solvita Dimienė. Kadangi tai naujas ir mažai pažįstamas žmogus visai mokyklos bendruomenei, nusprendžiau pasikalbėti su šia mokytoja ir paimti iš jos interviu.

- Esate geografijos mokytoja, kodėl pasirinkote šį mokslą ir mokytojos profesiją?
- Mokytoja tapau būdama labai jauna, iš karto po studijų. Pirmus dvejus metus pakeičiau savo sesę, kol ji augino dukrytę, tada susilaukė sūnelio… Man mokytojos profesija patiko, todėl nusprendžiau tęsti šį kupiną įspūdžių ir iššūkių darbą. Mokytojo darbas pamažu tapo gyvenimo būdu… (juokiasi).

- Kodėl pasirinkote studijas Klaipėdoje? Gal yra pranašumų nei studijuojant sostinėje?
- Esu gimusi ir augusi Klaipėdoje, prie jūros, todėl pasirodė labai artima Hidrologijos ir okeanografijos studijų programa Klaipėdos universitete. Labai džiaugiuosi studijomis, buvo daug įspūdžių, praktika jūroje, prie jūros… Susiradau draugių, su kuriomis artimai bendraujame šeimomis iki šiol, nes gyvename Klaipėdoje. Tai yra didelis privalumas (juokiasi). Net neįsivaizduoju, kaip būtų pasikeitęs mano gyvenimas studijuojant sostinėje, bet net nesvarstau, ar ką nors keisčiau, nes niekas gyvenime nevyksta be reikalo.

Skaityti toliau...

 

 

Kuo „Ąžuolyno“ gimnazija jums pačiai išskirtinė?
- „Ąžuolyno“ gimnazija visada garsėjo gabiais mokiniais ir jų pasiekimais. Jaučiu didelę atsakomybę, kad galiu prisidėti prie gabaus jaunimo žinių praturtinimo. Labai lengva dirbti su motyvuotais mokiniais, jie skatina tobulėti, kurti ir eiti koja kojon su naujausiomis technologijomis.
Darbas gimnazijoje neleidžia nuleisti rankų jei kas nors nesiseka. Čia „gyvena“ išmanūs, atkaklūs mokytojai ir mokiniai, kurie visada padės, patars.

Jei ne geografija, kas tada?
- Mėgstu keliones, menus, todėl siečiau save su fotografija, interjero dizainu. Jei užsiveria durys, atsidaro langas (juokiasi)…

- Kokia pamoka buvo mėgstamiausia mokykloje? Turbūt geografija…
- Tiesa (juokiasi)... Geografija visada patiko, ypač gražūs, dideli, spalvoti žemėlapiai… Taip pat patiko dailė, kūno kultūra, biologija.

- Ar vaikystėje, o gal visada norėjote būti mokytoja?
- Niekada nemaniau, kad būsiu mokytoja. Sakydavau, jog mokytoja tikrai nė už ką nedirbčiau, nes turėjau auditorijos baimę. Na, laikas eina, įgauname patirties, tad savo baimes įveikiame, kaip ir šiuo atveju. Pavyzdžių, kokiu mokytoju turėčiau būti, turėjau tikrai nemažai. Stengiuosi vadovautis mokymo metodika, kuri man atrodo priimtiniausia ir efektyviausia iš visų mokytojų, kurie mane mokė, po truputį sudėjus. Darbas tikrai nėra lengvas, bet viską atperka jaunų, veržlių, energingų, linksmų veidų šypsenos ir pasiekimai. Tai pagrindinis šio darbo variklis…

- Kokia Jums svarbiausia išmintis, tiesa gyvenime?
- Niekada nesakyk – niekada.

 

Paskutinį kartą atnaujintas: 2019-03-07 10:38:08

Mokiniai, garsinantys gimnaziją mokinių atsiminimai

Kristupas Linas Bernotas-Karazija, šiais metais (2022) baigęs Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, jau garsina gimnaziją visoje Lietuvoje. Jo kelis eilėraščius publikavo meno ir literatūros tinklalapis „Meno bangos“: https://www.menobangos.lt/kristupas-linas-bernotas-karazija-eilerasciai/.

Herkaus Gudavičiaus laimėjimai: nacionalinis debatų čempionatas -  geriausias kalbėtojas Lietuvoje, 12 geriausias english-as-a-foreign-language kalbėtojas pasaulyje.

Apie mus rašo

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija iki egzaminų sesijos likusias šimtą dienų pasitiko nauja mokyklos tradicija - mokyklą paliekanti XXVII laida pristatė spektaklio „Dūmeliai arba septyneri metai burtų ir magijos mokykloje“ premjerą. Kad šioje gimnazijoje mokosi moksliukai, nepakeliantys galvų nuo knygų - tik pasenęs mitas. Gimnazijos sėkmė - talentingi moksleiviai, atsidavusi pedagogų komanda ir didžiulis mokyklos administracijos siekis ugdyti laisvus, laimingus žmones.

Publikuota Vakarų ekspresas 2023-03-16

Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje duris atvėrė ISM „Verslo klasė“ – pirmoji tokia uostamiestyje. Modernioje klasėje bus plėtojami šiuolaikinio mokymo metodai, siekiant sustiprinti moksleivių ekonomikos, finansinio raštingumo ir verslumo žinias. Pamokas ves mokytojai ir ISM universiteto dėstytojai bei alumnai.

Publikuota Delfi 2022-10-26
Naujausi blogo įrašai
blog image

Kovo 27 dieną Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centre įvyko išskirtinis renginys – debatų prezentacija, kur aštuoni Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos vienuoliktokai nagrinėjo itin aktualią šiandienos visuomenei temą: ar socialinės medijos daro daugiau naudos ar žalos?
Šie debatai buvo surengti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos anglų kalbos mokytojos Redos Mačiukaitienės iniciatyva, siekiant supažindinti kitus miesto anglų kalbos mokytojus su debatų organizavimu, jų vykdymu ir svarba ugdymo procese. Tikslas buvo parodyti, kaip debatai gali tapti puikiu būdu lavinti mokinių kritinį mąstymą, komandinio darbo įgūdžius bei viešojo kalbėjimo ir užsienio kalbų mokėjimo gebėjimus.

Skaityti toliau...

 

2024-04-10 Autorius: Ieva Daukantaitė, 3d
blog image

Viltė Pociūtė - 1f klasės „Ąžuolyno“ gimnazijos moksleivė. Viltė nuo pat vaikystės domisi menu, užsiima tapyba. Savo puikiu talentu nusprendė pasidalinti ir su gimnazijos bendruomene. Originalų Viltės kūrinį galime rasti mokyklos skaitykloje - ten visą sieną puošia spalvų išmargintas piešinys. Artimiau susipažinkime su Vilte ir jos požiūriu į pasaulį.

Kaip apibūdintum save? Kaip Tave mato šeima, artimieji? 
Manau, save apibūdinčiau kaip žmogų-chameleoną. Esu gan nepastovus žmogus, visada prisitaikau prie aplinkos, kurioje esu, ir turiu begalę pomėgių. Esu kūrybiška, visas mano gyvenimas mažiau ar daugiau susijęs su menais. Esu perfekcionistė, mėgstu, kai viskas yra taip, kaip suplanavau, bet labai dažnai taip nenutinka ir tenka suktis iš padėties. Tada pasimato mano vidinis lyderis, kurį bandau nuslėpti, nes taip dažnai pamirštu žmones, esančius šalia, jų jausmus, be to, būdama lyderio pozicijoje pati žeidžiu save.  Manau, šeima ar draugai mane apibūdintų panašiai.

Skaityti toliau...

2024-04-08 Autorius: Brigita Drungilaitė, 4d
blog image

Kovo 28 dieną dramos būrelį lankančios „Ąžuolyno“ gimnazijos pirmokės viešėjo Klaipėdos Vydūno gimnazijoje. Merginos 1-4 teatro klasių mokiniams pristatė teatralizuotas sakmes apie laumes. Mažiesiems pasirodymas labai patiko. Šventė buvo skirta Teatro dienai paminėti.

2024-04-02 Autorius: Auksė Naujokienė
Rodyti visus
Projektai ir Partneriai
Kaip mus rasti

Neįgaliųjų režimas įjungtas